figyelmeztetést adtak ki

2018.02.02. 09:29

Hétvégén hóeséssel érkezik a tél Veszprém megyébe!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország területére 2018.02.02. péntek éjfélig.

met.hu, vmeteo.hu

Langenhagen, 2018. január 17. Esernyõt tartó nõ gyalogol a sûrû hóesésben az észak-németországi Langenhagenben 2018. január 17-én. (MTI/AP/DPA/Holger Hollemann)

Forrás: MTI/AP/DPA

Fotó: Holger Hollemann

Péntek éjfélig folytatódik a csapadékos idő az országban, amelynek halmazállapota a Dunántúlon annak délkeleti harmadának kivételével egyre inkább havaseső, majd délutántól a csapadék intenzitásának növekedésével havazás formájában valószínű, majd ugyanerre lehet számítani estétől általában az északi országrészben. Emellett a reggeli órákban délnyugaton a havaseső mellett, havazás is valószínű. Ma éjfélig 5 cm-t elérő vizes, tapadó hóréteg a Dunántúl hegyvidék, illetve az Északi-középhegység magasabban (> 300 m) fekvő részein illetve síkvidéken Dunántúl délnyugati területein van nagyobb esély.

Délen, délkeleten péntek este néhol villámtevékenység is kialakulhat.

Téliesre fordul az idő Veszprém megyében a vmeteo.hu szerint. 

Péntekre virradóra hidegfront érkezett, ami napközben lelassul felettünk. Délelőtt többször okoz gyenge esőt, amit délután intenzívebb csapadék követ. Esőre, havas esőre számíthatunk, a Bakonyban azonban havazik majd. Általában mérsékelt marad az északi szél. A hőmérséklet 3°C közelében tetőzik.

Szombaton egy sekély ciklon vonul át felettünk, borult éggel, további jelentős mennyiségű csapadékkal, ami a Bakonyban egyértelműen hó formájában érkezik, az alacsonyabban fekvő területeken havas eső, hó valószínű. A mostani számítások szerint néhány centiméteres hóvastagság Veszprémben is kaialkulhat. Fokozatosan megélénkül az északnyugati szél, így a hóval borított tájakon hófúvásra is készülni kell. A hőmérő higanyszála 2°C körüli értéket mutat.

Távolabbi kilátások

Vasárnap szeles időt hoz, több órás napsütéssel, fagypont körüli hőmérséklettel. Hétfőn megnövekszik a felhőzet, kedden ismét havazhat.

Kiemelt fotó: MTI/AP/DPA/Holger Hollemann

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!