ahogy megszoktuk

2018.08.31. 07:55

Megint hétvégére romlik el az idő?

Sokan és sokszor bosszankodunk miatta, hogy hétfőtől péntekig ragyogó napsütésben dolgozunk, bezzeg hétvégére elromlik az idő – nézzük, ezúttal mi várható szombat-vasárnap Veszprémben és környékén!

Pénteken napos és kissé felhősebb időszakok váltakoznak – írja előrejelzésében a vmeteo. Csapadék nem ígérkezik. Délelőtt mérsékelt északnyugati, délután gyenge északkeleti szél fúj. A hőmérséklet reggel 17 Celsius-fokig csökken, a legmelegebb órákban 26 fok valószínű.

A hétvégén egy magassági hidegörvény alakítja időjárásunkat, amely kedvez a záporok, zivatarok kialakulásának. A mostani számítások szerint szombatról vasárnapra virradó éjszaka érkezhet a legtöbb eső. A jövő hét első felében is maradhat a záporokkal, zivatarokkal tarkított idő. A maximumok kevéssel 25 fok alatt maradhatnak.

Az Időkép prognózisa szerint a Balaton térségében pénteken a változóan felhős idő mellett délután záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Gyenge, mérsékelt lesz az északias szél, ám a zivatarok környezetében erős, viharos lökések is előfordulhatnak. Délután 24-27 fokot mérhetünk. Erős lesz az UV-sugárzás. A víz hőmérséklete: 22 Celsius-fok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!