felhős, szeles időjárás vár ránk

2018.10.02. 07:17

Füreden melegebb a Balaton, mint a levegő! Te csobbannál?

Balatonfüreden reggel hat óra körül a Balaton vize már csak 14,7 fokos, a levegő pedig csak 11,1 fok.

Szauer Annamária

Vegyenek kabátot, különösen így korán reggel!

Fotó: Szauer Annamária

Vasárnap, szeptember utolsó napján, ahogy arról korábban beszámoltunk, még voltak olyanok is, akik Csopakon megmártóztak a Balatonban. Habár a víz már akkor is csak 14-15 fokos volt, a levegő még bőven 20 fok körüli.

Annak, aki ma próbálná meg végrehajtani ezt a mutatványt, sokkal nehezebb dolga lenne. Többnyire erősen felhős lesz az ég, majd délután nyugat, északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap kedden. Szórványosan, egyre inkább keleten, északkeleten várható eső, zápor. A nap első felében az északkeleti országrész kivételével nagy területen lesz erős az északnyugati szél, délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 19 fok között alakul. Késő estére általában 6 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Vegyenek kabátot, különösen így korán reggel!
Fotó: Szauer Annamária

Szerdán is többfelé szeles, gyakran felhős idő ígérkezik, számottevő csapadék az ország jelentős részén nem valószínű, legfeljebb északon fordulhat elő kisebb eső, zápor. Reggel hideg lesz, a talaj mentén nagy területen fagyhat, napközben északon 15-17, máshol többfelé 20 fok közeli maximumokat mérhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!