sok folyadék, pihegés az árnyékban

2019.06.12. 08:09

Hőségriasztás: Veszprém megyében is alaposan befűtenek

A legmagasabb szintű, harmadfokú hőségriasztás lépett életbe megyénkben is szerdán 0 órától vasárnap éjfélig.

Hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot.

A vmeteo előrejelzése szerint szerdán többnyire derült lesz az ég felettünk. Mérsékelt délkeleti szél fúj. A hőmérséklet reggel 18, délután 30 Celsius-fok körül ígérkezik.

A folytatásban fokozódik a hőség, 30 fok felett lesznek a maximumok, szombaton azonban már közelebb lehetünk a 35 Celsius-fokhoz.

A mostani számítások szerint vasárnap este érkezhet frissítő hidegfront.

A Balatonnál szerdán is folytatódik a strandidő, sokat fog sütni a nap, csapadék nem várható. Napközben a délkeleti szelet továbbra is élénk lökések kísérhetik. Délután 32-33 fok körül alakul a hőmérséklet. 10 és 16 óra között nagyon erős lesz az UV-sugárzás. A víz hőmérséklete 21 Celsius-fok.

 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ javaslatait arról, hogy mi a teendő hőségriasztás esetén, itt olvashatják: Életbe lépett a legmagasabb szintű hőségriasztás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!