hidegfront érkezik

2020.01.03. 09:53

Tartós, sűrű köd miatt adtak ki figyelmeztetést Veszprém megyére

Citromsárga, azaz elsőfokú figyelmeztetés van érvényben megyénkben a több órán keresztül tartó, a látótávolságot mindössze pár száz méterre csökkentő köd miatt.

Forrás: pixabay.com

Pénteken sokfelé várható zúzmarás köd, helyenként gyenge ónos szitálás, szemcsés hó, hószállingózás is előfordul – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo portál prognózisa szerint pénteken a köd akár makacsul is kitarthat, vagy megemelkedve zárt ködfelhőzetet alkothat. Ködös idő esetén fagypont körül alakul a hőmérséklet egész nap, amennyiben délutánra felszállna a köd, 3 Celsius-fok is lehetne.

Szombaton már nem valószínű köd, igaz, napsütés sem, hiszen hidegfront érkezik. A sok felhő ellenére csapadékra minimális az esély. A szél délelőtt mérsékelt nyugati, délután északnyugati lesz egy-egy élénk széllökéssel. A front hőmérséklet-emelkedést okoz, szombaton reggel 1, délután 6, este 3 Celsius-fok várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!