kérdőjelek a csapadék körül

2020.01.18. 07:45

Tartós, sűrű köd miatt adtak ki figyelmeztetést Veszprém megyére

Szombaton folytatódik a borult, párás, ködös idő. A több órán keresztül tartó, a látótávolságot pár száz méterre csökkentő köd miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben megyénkben.

Forrás: pixabay.com

Az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint szombat délutántól a Dunántúlon, annak is főként a nyugati felében kialakulhat gyenge havazás. Nyugaton, északnyugaton szombat éjfélig lepel-1,2 cm hó hullhat.

A Veszprém és környéke időjárásával foglalkozó vmeteo portál bizonytalannak látja a csapadékot. Mint honlapjukon írják, szombaton változik felettünk az áramlás, ennek köszönhetően napközben ritkul, megszűnik a köd. Nyugat felől délután erősen megnövekszik a felhőzet, de még jelenleg is nagy a bizonytalanság, hogy a nyugati országrészre várt csapadék elér-e bennünket. Délután gyenge északi szél fúj, kevéssel fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet.

A vasárnap legnagyobb kérdése továbbra is a csapadékmennyiség. Erősen felhős, borult lesz az ég felettünk, gyenge havazás, ekkor lepel-2 cm hó várható, de havas eső, kisebb eső is előfordulhat, amennyiben nálunk lesz csapadék. Az északnyugati szél a nap második felében kissé megélénkül, a vasárnap reggelre várható -1 Celsius-fokról az esti órákra 2 fok környékére melegszik a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!