labilizálódik a légkör

2020.10.03. 07:08

Szombat estére Veszprém megyébe is megérkeznek a zivatarok (frissítve)

A napsütést időszakosan szűrheti a változó mennyiségű fátyolfelhőzet, majd délutántól nyugaton erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szombaton késő délutántól nyugaton, délnyugaton labilizálódik a légkör. Zivatarok kialakulása ugyanakkor inkább csak kora estétől valószínű előbb a nyugati határvidéken. Késő este egy kiterjedtebb zivatarrendszer alakulhat ki a Dunántúlon, mely hajnalra fokozatosan átterjed a Duna-Tisza közére.

A zivatarokat kísérő esetleges villámlások, erős szél, jégeső miatt az OMSZ első, majd másodfokú figyelmeztetést adott ki többek közt Veszprém megyére.

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint szombaton napos-felhős időszakok váltakoznak, mérsékelt délkeleti széllel meleg légtömeg érkezik fölénk.

Szombat reggel 15, délután 25, este 20 Celsius-fok körül alakul a levegő hőmérséklete.

Vasárnapra virradóan egy zivatarrendszer vonul át felettünk, útját villámlás, égzengés, záporeső kísérik.

A zivatarok elvonultával felszakadozik a felhőzet és holnap délnyugatról fúj élénk szél. Vasárnap reggel 14, délután 20, este 15 Celsius-fok körül alakul a levegő hőmérséklete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!