csapadék nem valószínű

2021.01.04. 07:06

Köddel, sok felhővel indul a hét Veszprém megyében

Túlnyomóan borult időre készülhetünk, csak kisebb körzetekben vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Forrás: pixabay

A Dunántúlon több helyen, az Alföldön, Észak-Magyarországon foltokban fordul elő köd. A látási viszonyok csak lassan javulnak. Napközben tartósabb sűrű köd leginkább a Dunántúl középső és déli részén, illetve általában a felhőben lévő hegyvidéki tájakon valószínű. A tartós (hat óránál hosszabb ideig megmaradó), sűrű köd (látástávolság pár száz méter) miatt az OMSZ Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint a hétfő reggelre képződött köd várhatóan a nap második felére megszűnik. Mérsékelt marad az északkeleti szél, csapadék nem valószínű. A levegő hőmérséklete délután 5, este 4 Celsius-fok körül alakul.

Kedd reggelre is képződhetnek ködfoltok, de napközben vékonyodik, szakadozik felettünk a felhőzet. Mérsékelt nyugati szél fúj, kedden reggel 3, délután 6, este 2 Celsius-fok várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!