Időjárás

2023.09.22. 19:14

Kiadták a riasztást: jégesővel csaphat le a vihar Veszprém vármegyére

Az előrejelzések szerint kifejezetten rossz idővel érkezik meg az ősz Veszprém vármegyébe. Pénteken jégeső, szombaton kemény esőzés vár ránk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki a riasztást adott ki egész Veszprém vármegyére, valamint a Letenye-Esztergom sávtól az egész nyugati országtészre. Mint prognózisukban írják, erre a zivatarok miatt volt szükség. A Katasztrófavédelem VÉSZapplikációja mindehhez hozzátette, hogy az érintett területeken az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, emellett megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat. Veszprém vármegyére egyébként elsőfokú figyelmeztetést is kiadott az OMSZ, szintén az előbbi okok miatt péntekre. 

A szombat sem ígérkezik egyébként jobbnak, sőt! A zivatarok miatt szűkebb hazánkra elsőfokú, az eső miatt azonban másodfokú figyelmeztetést is kiadott a meteorológiai szolgálat. Az előrejelzés szerint 24 óra alatt több mint 30 milliméter eső hullhat. A Köpönyeg.hu arról ír, hogy szombaton a nyugati országrészben már 20 fok alatt maradhat a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat térképe pénteken késő délután
Az Országos Meteorológiai Szolgálat térképe pénteken késő délután
Forrás: met.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!