akció Tapolcán

2018.01.01. 19:32

Fokozott rendőrségi ellenőrzés: az ittas vezetőkre utaztak

Az ittas járművezetők kiszűrése volt a célja a Tapolcán megtartott közlekedésrendészeti akciónak, érvelt a rendőrségi ellenőrzés mellett Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferens.

Kovács Erika

Fotó: rendőrség

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak 2017. december 29-én este Tapolcán. A délutántól estig tartó ellenőrzés az ittas járművezetők közúti forgalomból történő kiszűrésére és a közlekedés biztonságának javítására irányult.

Fotó: rendőrség

A járőrök több mint 750 járművezetőt ellenőriztek, közülük egy gépkocsivezető bizonyult ittasnak, ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indult. A rendőrök kisebb súlyú közlekedési szabálysértések elkövetése miatt négy járművezetővel szemben helyszíni bírságot, biztonsági öv használatának hiánya miatt egy esetben közigazgatási bírságot szabtak ki.

A közlekedők a megye területén a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre, hangsúlyozta Aradi Virág.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!