kenyértörés után

2018.01.09. 09:04

Ujjtöréssel végződött két nő dulakodása

Egy nőt első fokon a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, a törvényszék azonban felmentette a vád alól.

Mátételki András

Tavalyelőtt, május végén furcsa családi veszekedés zajlott le egy Zirc melletti faluban.

Az ügy előzménye, hogy négy évvel ezelőtt – 22 évi együttlét után – szakítottak az élettársak. Ennek ellenére egy fedél alatt maradt a család. 2016. május 29-én délelőtt a nő az új élettársával a kocsijukba pakolt be, ugyanis kirándulni készültek. A volt élettársak között valami miatt szóváltás robbant ki. Apja oldalán bekapcsolódott az összetűzésbe a férfi 44 éves lánya, aki dulakodni kezdett az asszonnyal. A vádlott az egyik pillanatban elkapta a sértett mutatóujját, amelyet megcsavart. Ennek következtében kificamodott és eltört az asszony ujja, vérzett is. A bíróság maradandó fogyatékosságról is írt az ítélet indoklásában, mivel az eltört ujjat már nem lehetett ugyanúgy használni, mint régen.

A Zirci Járásbíróság végül súlyos testi sértés bűntette miatt, ami maradandó fogyatékossággal járt, két évre felfüggesztett egy év börtönre ítélte a vádlottat. A per a törvényszéken folytatódott, ahol felmentették a vádlottat, mondván jogos védelmi helyzetben törte el haragosa ujját.

Az ügy végére a Győri Ítélőtábla tesz majd pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!