bíróság

2018.02.22. 09:02

Baltával fenyegetőzött egy férfi Ajkán

Az Ajkai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy 27 éves ajkai férfival szemben, aki a helyi család és gyermekjóléti központ munkatársait az eljárásuknál baltával fenyegette, közölte Gulyás Ildikó Veszprém megyei főügyészségi szóvivő.

Kovács Erika

A vádirati tényállás szerint a három családvédelmi szakember 2017 nyarán személyesen kereste fel a férfi családját, és közölték, hogy javaslatot tettek a gyermekük ideiglenes hatályú elhelyezésére, ezért a gyermeket édesanyjával együtt beviszik a gyámhivatalba. Az ittas vádlott ekkor hangosan kiabálva felszólította a sértetteket, hogy takarodjanak az udvarból, majd magához vett egy baltát, és azzal fenyegetőzött, hogy kettévágja őket, illetve mindenkit szétcsap, aki el akarja vinni a gyermekét. A sértettek a baltával hadonászó férfi elől az utcára mentek, hogy ott várják meg, amíg az édesanya a gyermeket összekészíti. A vádlott azonban ezt követően is hangosan kiabált, a baltával többször egy fémcsőre ütött, majd a baltát eldobta, és egy nagyobb fejszét vett magához, mire a sértettek értesítették a rendőrséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!