50 munkagép dolgozik

2018.02.20. 09:14

Kamionstop a Bakonyban: nem közlekedhetnek a 82-es számú út egy szakaszán!

Veszprém megyében intenzíven havazik, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkagépei az éjszakai óráktól kezdődően folyamatosan végzi a hóeltakarítást és síkosságmentesítést, közölte Pécsi Norbert, a társaság szóvivője.

Kovács Erika

Pécsi Norbert kiemelte, Veszprém megyében is hétfő este óta havazik, a társaság még tegnap elvégezte a szükséges megelőző szórási munkákat, ma reggel pedig mintegy 50 munkagép dolgozik a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon a megyében, hétfő óta mintegy 400 tonna sót juttattak ki az utakra. Járhatatlan útszakasz vagy elzárt település nincs, de a társaság a 82-es főúton a Veszprémi Arénától egészen a cseszneki szerpentin aljáig korlátozza kedd reggel 9 órától a 7,5 tonna feletti nehézgépjármű forgalmat, hogy elkerülhetőek legyenek a kamionos balesetek, és így a munkagépek folyamatosan tudjanak dolgozni az intenzív havazásban is. A járművek a 82-es számú út helyett a 83-as főutat tudják kerülőútként használni.

A szóvivő elmondta, a hóeltakarítási munkákat a következő napokban is ütemezetten látja el a társaság. Az első körben a gyorsforgalmi- és főutakon dolgoznak, majd a mellékutakon. Az egyes területekre előre beosztott munkagépek körülbelül 30-50 kilométernyi utat tudnak egy fordulókörrel bejárni, egy ilyen beavatkozás, függően a forgalom nagyságától és a beavatkozási igényektől, domborzattól, mintegy 2-5 órát vehet igénybe, amit bizonyos esetekben többször is meg kell ismételni, főleg intenzív havazás esetén. A közútkezelő szakembereinek folyamatos munkavégzése mellett is időszakosan télies útviszonyok lehetnek egyes térségekben. A társaság arra kéri az autósokat, hogy fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek és csak megfelelő mintázatú, profilmélységű téli gumikkal induljanak útnak és érdemes még az utazás előtt tájékozódniuk! A legfrissebb és leggyorsabb információt a társaság megyei diszpécsereitől és Útinform szolgálatának munkatársaitól tudhatják meg a közlekedők. Továbbá minden telefonos elérhetőségük megtalálható a www.utinform.hu és a www.kozut.hu oldalon. Az Útinform weboldalán kora reggeltől késő estig, minden nap háromóránként tesznek közzé országos összesítést az aktuális útviszonyokról, amelyről az alábbi linken tájékozódhatnak az érdeklődők.

13:00 Visszavonták a hatóságok a 82-es főút, Veszprém és Veszprémvarsány közötti szakaszára korábban elrendelt súlykorlátozást. 13 órától újra használhatják a főutat a 7,5 tonna feletti nehézgépjárművek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!