másfél milliót rakott el

2018.03.07. 18:52

Elsikkasztotta a lakók pénzét a közös képviselő Pétfürdőn

Elsikkasztotta egy lakóközösség pénzét az a nő, akinek a korábban felfüggesztett börtönbüntetéseit utólag kell letöltenie.

Mátételki András

A 45 éves T. Mária 2013 áprilisától töltötte be a közös képviselői tisztséget az egyik Hősök terei tömbházban. Az év nyarán már egyedül rendelkezett a társasház bankszámlája felett. A korábban már büntetett vádlott folyamatosan megdézsmálta a lakók által készpénzben, illetve banki átutalással befizetett összegeket. A vádlott 2013 április és 2016 augusztus között összesen 2,6 millió forintot szedett be, amiből kifizette a közműdíjakat, illetve a ház számláit. A fennmaradó 1,5 millió forintot saját céljaira fordította. Az eljárás során nem térült meg az összeg, az új közös képviselő a kár megtérítésére polgári jogi igényt terjesztett elő.

A Veszprémi Járásbíróság folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt az asszonyt egy év szabadságvesztésre ítélte, egyúttal elrendelték a korábbi félévi, illetve másfél évi felfüggesztett szabadságvesztésének utólagos letöltését. Kötelezték a kár megfizetésére.

A törvényszék helybenhagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!