bepöccent

2018.03.06. 15:22

Reklamált az ügyfél, a vállalkozó dühében összetörte a járólapokat

Rongálás vétsége miatt emelt vádat az ügyészség egy építőipari cég 58 éves tagjával szemben, aki – miután az elvégzett járólapozás kapcsán minőségi kifogások merültek fel – a járólapokat összetörte, közölte Gulyás Ildikó, a Veszprém Megyei Főügyészség szóvivője.

Kovács Erika

A vádiratban foglaltak szerint a családi vállalkozásként működtetett kft.-ben a vádlott feladatát képezi az ügyfelekkel való kapcsolattartás és a munkálatok felmérése, míg fia a kivitelezésért felelős.

A vádlott 2017 márciusában egy Kanadában élő magyar nő balatonalmádi nyaralójának szigetelési, vakolatjavítási munkálatait vállalta el úgy, hogy a külföldön élő sértettel e-mailben egyeztetett, míg a szerződést a sértett egy magyarországi ismerőse írta alá meghatalmazással, illetve képviselte az asszony érdekeit, ellenőrizte a munkák elvégzését. A cég a munkát határidőre, szerződés szerint teljesítette, és a vállalkozói díj is kiegyenlítésre került.

A munkálatok elvégzése közben, újabb megrendelői igényként merült fel, hogy a kft. a garázs aljzatkiegyenlítési munkálatait és járólapozását is végezze el, melyhez a sértett képviselője a járólapokat megvásárolta. A munka befejezése után az egyébként Sopronban lakó férfi megjelent az ingatlannál, és tapasztalta, hogy a cég nem megfelelően végezte el a járólapozást, melyről tájékoztatta a sértettet, aki pedig a vádlottal vette fel a kapcsolatot.

Miután a sértett képviselőjének és a kivitelezőnek többszöri egyeztetést követően sem sikerült együtt megtekinteni az elvégzett munkát, a soproni férfi egy krétával jelölte be a szerinte rosszul lerakott és kongó járólapokat, majd erről a sértettet értesítette. A nő ismételten kapcsolatba lépett a vádlottal, egyben felajánlotta, hogy az ő költségére vonjanak be szakértőt, és amennyiben a vádlott a munkával már nem kíván foglalkozni, akkor más vállalkozóval javíttatja ki a hibákat, de ez esetben a cég a hátralékos munkadíjra ne tartson igényt.

Mindezeket követően a vádlott 2017. április közepén a fiától kapott kulccsal a sértett ingatlanába bement, és a sértett képviselője által megjelölt, mintegy 50 járólap tetejét kisebb-nagyobb sérüléseket okozva betörte, mellyel 300 ezer forintot meghaladó kárt okozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!