révfülöpnél találták meg

2018.04.04. 11:20

Horgászt mentettek a vízi rendőrök a Balatonon: a viharjelzés tiltása ellenére evezett be

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságra 2018. április 1-jén 14 óra körül segélyhívás érkezett arról, hogy Pálkövén egy horgász - a II. fokú viharjelzés tiltása ellenére – egy csónakkal beevezett a tóra, azonban az erős szél elsodorta, és önerőből nem tudott a partra jutni, erősítette meg értesülésünket Bakó Zsuzsanna rendőr törzszászlós, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Kovács Erika

Elindult a viharjelzés április elsején: már az első napon menteniük kellett a vízi rendőröknek a Balatonon Fotó: rendőrség

A rendőrségi sajtós elmondta, a kiérkező vízi rendőrök Révfülöpnél találták meg a győri lakost, akit a szolgálati kisgéphajóba emeltek, vízi járművét pedig vontára vették és a pálkövei partszakaszon épségben biztonságba helyezték.

Elindult a viharjelzés április elsején: már az első napon menteniük kellett a vízi rendőröknek a Balatonon Fotó: rendőrség

- A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a Balaton átlag vízhőmérséklete hat Celsius-fok körül mozog, ezért vízbe esés esetén magas a kockázata a kihűlésnek. A viharjelzés figyelembevételével, a jó helyzetértékeléssel és az alapvető biztonsági intézkedések betartásával legtöbbször megelőzhetők a veszélyhelyzetek, fogalmazott Bakó Zsuzsanna.

Hozzátette továbbá, elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan. Ilyen esetben úszni, csónakkal és más vízi sporteszközzel a vízben tartózkodni, csak a parttól számított 500 méteren belül szabad. Másodfokú viharjelzésnél a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel. Ebben az esetben fürödni, valamint csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni, a vitorlás hajók kivételével, tilos!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!