döntött a bíróság

2018.05.29. 10:00

Elutasította a felkérést, erre megcsókolta, majd arcon rúgta a kiszemelt nőt az ajkai férfi

Egy testvérpár került a bíróság elé verekedés miatt. Az Ajkán élő I. Gábor (26) és testvére, László (33) nagybátyjukkal, I. Györggyel (46) tavalyelőtt május 7-én az egyik ajkai sörözőben italozott.

Mátételki András

Itt tartózkodott egy páros is, akinek a hölgy tagjára szemet vetett I. Gábor. Felkérte táncolni, de a nő elutasította, ám ekkor László testvére szájon csókolta a megdöbbent teremtést. A páros nem sokkal éjfél után kiment a söröző elé cigarettázni, ahová a vádlottak követték őket. I. Gábor minden indok nélkül állkapcson ütötte a gyanútlan férfit, aki elterült a földön. Ekkor a három vádlott a magatehetetlen illetőt több alkalommal fejen rúgta. A sértettnek eltörött az állkapcsa.

Mindezt látva a bántalmazott élettársa a bántalmazókhoz lépett, és felszólította őket, hogy hagyják abba az ütlegelést. Erre I. Gábor arcon rúgta a nőt, aki szintén a földre esett, majd hívta a rendőrséget. A vádlottak erre sietve távoztak.

Csoportosan, társtettesként elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés bűntette miatt az Ajkai Járásbíróság I. Gábort három év börtönre ítélte, I. Lászlónak négy évet kell fegyházban töltenie. Távollétében ítélték el devecseri nagybátyjukat, az ő büntetése másfél év börtön. Közösen kell megfizetniük a 158 ezer forintos bűnügyi költséget. A törvényszéken helybenhagyták a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!