féltékenység ördögi métely

2018.06.13. 14:00

Darabokra törte neje szeretőjének a lábát, majd feladta magát

Egy féltékeny férfi majdnem elgázolta vetélytársát, amiért bíróság elé állították. Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, s egy időre eltiltották a vezetéstől.

Mátételki András

A zirci G. Á. tavaly előtt szeptember 17-én nem sokkal éjfél előtt kocsijával követni kezdte asszonyát, mert úgy tudta, hogy a nejének találkozója lesz egy férfivel. Nem tévedett, a városhoz közeli település hoteljének parkolójában pillantotta meg a párost. A 33 éves vádlott ekkor a VW gázpedáljára taposott, alaposan felgyorsított a murvás parkolóban. Közel 40 kilométeres sebséggel hajtott, majd a megdöbbent pár előtt, úgy 25 méterre, erőteljesen fékezett, majd hirtelen balra rántotta a volánt.

A helyzetet pillanatok alatt felmérte a páros: a nő félreugrott, a férfi viszont csak ellépett a VW elől, ami kevésnek bizonyult: a vádlott kocsija a bal alsó lábszárát a nő kocsijához nyomta, aminek következtében a sípcsontja darabokra tört.

Az ütközés után a vádlott kiszállt a kocsijából, s odament vetélytársához, akin látta, hogy húzza a lábát, ekkor arra gondolt, hogy vélhetően megsérült. Ez kevés volt az elégtételhez, a következő pillanatban lendült G. Á. keze, majd egy nagyot bevert a férfi szem alá. A bajba került elterült a földön, mire támadója rávetette magát, majd újabb ököl ütéseket mért a fejére. A feleség ekkor lépett közbe, lehúzta férjét a barátjáról, aki a földön fekve kúszva próbált menekülni a begőzölt férfi elől. A vádlott a történtek után bement a rendőrségre, s feladta magát.

A bíróságon G. úgy vallott, hogy nem akarta elgázolni a párt, sőt rájuk ijeszteni sem. Feldúlt voltam, és kétségbeesett, mondta. Hozzátette, azt akarta, hogy a páros ne hagyja el a helyszínt. Az eljárás során mindkettőjüktől bocsánatot kért.

A büntetető per a Veszprémi Törvényszéken zárult, ahol a gépkocsivezetőként dolgozó G. Á.-t közúti veszélyeztetés bűntette, valamint testi sértés bűntettének kísérlete miatt öt évre felfüggesztett két év börtönre ítélték. A bíróság két évre eltiltotta a férfit a B kategóriás járművezetéstől. Egyúttal kötelezték, hogy fizesse meg a 197 ezer forintos bűnügyi költséget.

A döntés jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!