elfogadhatatlan kockázat

2018.07.30. 16:13

Szomorú hétvégi mérleg: 35 ittas gépjárművezető bukott le

Harmincöt ittas járművezetővel szemben intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök az elmúlt hétvégén, közülük egy balesetet okozott, tudtuk meg Nagy Judit megyei rendőrségi sajtóreferenstől.

Kovács Erika

 

Egy 28 éves hévízi lakos 2018. július 29-én 2 óra körül autójával a 82-es számú főúton közlekedett, Eplény felől tartott Veszprém irányába. Egy jobbra ívelő kanyarban letért az úttestről, kidöntött egy közúti jelzőtáblát, majd az úttest melletti szántóföldön felborult a gépkocsijával. A balesetben a jármű teljesen kiégett, a sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

Fotó: rendőrség

Nagy Judit kiemelte, az ittas járművezetés növeli a balesetek kockázatát. Aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti. Már kis mennyiségű szeszesital-fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség és tompulnak a reflexek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is kiemelt figyelmet fordít az ittas járművezetők forgalomból való kiszűrésére. A tragédiák, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek megelőzéséért azonban a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek, közölte a rendőrségi sajtós.

Ezek is érdekelhetik