a trófeákat a lakásában helyezte el

2018.07.09. 09:03

Vádat emeltek egy Kab-hegy környéki orvvadásszal szemben

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség orvvadászat, lopás, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt emelt vádat egy 45 éves férfi ellen, aki Pula és Öcs községek környékén engedély nélkül vadászott, majd a kilőtt állatok húsát feldolgozta, a trófeákat pedig a lakásában helyezte el.

Veszprém Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a vadászvizsgával rendelkező elkövető nem volt tagja vadásztársaságnak, de esetenként bérkilövést végzett, illetve meghívás alapján vadászott. Mindehhez egy golyós és egy sörétes vadászfegyvert tarthatott.

A vádlottnak így a lakóhelye közelében lévő vadászterületre sem volt engedélye, melyhez képest ott többször lőtt ki vadakat. Annak érdekében, hogy az állatokat odacsalja, 2016 nyarán vadetetőt létesített, és saját leshelyet is kialakított. A férfi 2017 nyaráig a vadászterületen három vadkant, két vaddisznót és egy muflonkost lőtt, mellyel a sértett társaságnak 1 550 000 forint kárt okozott. A vaddisznók húsát feldolgozta és értékesítette, míg a muflonnak a trófeáját tulajdonította el. Ezt megelőzően volt olyan eset, hogy a vádlott egy más által frissen kilőtt, 350 000 forint értékű muflont tulajdonított el a vadászterületről.

A vádlott 2017 májusában, Öcs határában egy vállán puskával gyalogló ismeretlenre figyelt fel, s látta, amint a férfi a fegyvert elrejti. A vádlott a rejtekhelyen egy távcsővel felszerelt vadászpuskát és néhány lőszert talált, melyeket később hazavitt magával. A vadászfegyvert még 2010 októberében egy érdi lakásból tulajdonították el, s annak sorsa a vádlottól történt lefoglalásáig ismeretlen volt. Az elkövető a vadászpuska és a lőszerek tartására nem rendelkezett engedéllyel, miként nem volt engedélye a házkutatás során előkerült pisztolytöltényekre sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!