aknagránátok

2018.09.10. 20:15

Háborús lövedékeket találtak Almádiban és Várpalotán (frissítve)

Aknagránátokat találtak Balatonalmádiban a piactérnél, Várpalotán pedig egy családi ház előtt hétfőn.

Kovács Erika, Marton Attila

Ezt a gránátot találta meg egy nő Várpalotán, fűnyírás közben hétfőn

Olvasóink jelezték az eseteket, amelyekről Szolgainé Soós Gabriella alezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője azt mondta, lakosságvédelmi intézkedés nem történt.

Ezt a gránátot találta meg egy nő Várpalotán, fűnyírás közben hétfőn

Úgy tudjuk, Várpalotán fűnyírás közben vette észre a második világháborús gránátot egy nő.

Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferens közölte, a rendőrség biztosítja a helyszíneket a tűzszerészek kiérkezéséig.

FRISS: Munkatársunk információi szerint második világháborús aknagránátot találtak Balatonalmádiban, a piactér közelében hétfőn. Markovics Zita főhadnagy, a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje elmondta, a robbanószerkezetet a tűzszerészek kedden vizsgálják át és szállítják el.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az aknagránát hétfő délután a piactér közelében egy magánterületen került elő földmunkálatok közben, értesült lapunk. Kora este azt láttuk a jól elkerített, lezárt helyszínen, hogy a munkagép markolókanalában található a szerkezet.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

 

A helyszínt reggelig Balogh Csaba, a Balatonalmádi Polgárőr Egyesület elnöke és Hilbert Elek, az egyesület titkára biztosítják. Érdeklődésünkre elmondták, legutóbb két évvel ezelőtt Káptalanfüreden került elő háborús lövedék a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!