börtönbe mennek

2018.09.29. 11:00

Orrcsonttöréssel vett elégtételt egy tüskevári és egy nyirádi férfi

Két lomizással foglalkozó férfi orrcsonttörést okozott egy autósnak, amiért mindkettőjüknek börtönbe kell vonulnia.

Mátételki András

A tüskevári T. Rikárdó (28), valamint ismerőse, a nyirádi H. László (34) különféle bűncselekmények miatt már állt bíróság előtt. Két éve, 2016 októberében T. Rikárdó vezette barátja Ford Transitját Nyirádon, amikor eléjük kanyarodott egy volvós az egyik parkolóból. A Ford vezetője begurult azon, hogy fékeznie kellett, ezért dudált, majd amikor a vendéglőnél megállt a Volvo, T. szorosan melléállt a kocsijával.

A két vádlott kiszállt a járműből, majd kiabálva odamentek a Volvo vezetőjéhez, akit a lehúzott ablakon keresztül próbáltak fejbe ütni, de ez nem sikerült egyiküknek sem. A sértett nem tudott elhajtani a helyszínről, mert járművét beszorították. Ezért a férfi próbált kiszállni az autójából, hogy egyezségre jusson a két férfivel, mire T. Rikárdó kézzel meglökte, H. László pedig lábbal megrúgta az ajtót, amely a férfi fejéhez csapódott. A sértettnek eltörött az orra, egy hónapig tartott a felépülése.

Az Ajkai Járásbíróság társ- tettesként elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt T. Rikárdót másfél év, H. Lászlót egy év négy hónap börtönre ítélte. Ez utóbbi férfinak le kell töltenie a korábban kiszabott, de két évre felfüggesztett nyolc hónap fogházbüntetését.

A törvényszék helybenhagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!