baleset a fő utcában

2018.09.11. 19:24

Összeütközött két személykocsi Lovason (frissítve)

Összeütközött két személygépkocsi Lovason, a Fő utcában kedd este.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

A katasztrófavédelem szerint az első hírek arról szólnak, hogy két sérültje van a balesetnek.

Műszaki mentés céljából a veszprémi hivatásos és a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók érkeztek a karambol helyszínére.

Az egységek egy sérültet kiemeltek a járművéből, és áramtalanítják az autókat.

FRISS: Munkatársunk információi szerint egy férfi súlyosan, egy másik könnyebben megsérült, amikor Lovason eddig ismeretlen körülmények között összeütközött két személygépkocsi kedden este.

Fotó: Kovács Erika/Napló

- Nagy csattanásra lettem figyelmes a többiekkel együtt itt Lovason, a templomnál, ebben a szűk kanyarban, és azonnal rohantunk a balesethez – idézte fel a történteket a helyszínen Sáfár László, aki kihívta a mentőket. Azt mondta, annyit láttak, hogy a Nissan furgonból kiszállt egy férfi, ő egyedül utazott az autóban, míg a kis Opel Corsában még benn ült két utasa: egy helyi, idősebb férfi, akinek vérzett a nyaka, mellette egy szintén sérült helybeli férfit láttak. Az egyik lakó, egy szabadnapos tűzoltó odarohant és a súlyos sérültnek betekerte a nyakát egy ruhával. A sofőrt a tűzoltók szabadították ki a roncsból.

A férfi arról is beszélt, hogy a Nissan Paloznak felől jött, a másik Lovas irányából. Utalt arra is, hogy a kanyar, ahol a baleset történt, nagyon veszélyes, már több karambol is történt ezen a helyszínen, mert keskeny az út és beláthatatlan a kanyar. Sokan nem tartják be a harmincas sebességet, amit tábla jelez, és nem figyelik a kihelyezett tükröt sem. – Ki tudja, mennyi csattanás lesz még ebben a kanyarban? – tette fel a kérdést.

Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferens azt mondta, az utat teljes szélességében lezárták a helyszínelés idejére, a forgalmat a környező utcákon át elterelték. A Nissan vezetőjénél felmerült az ittasság gyanúja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!