bűnmegelőzés

2018.10.16. 14:00

Értékelték és elismerték a kortárs segítők munkáját

A legnagyobb létszámban Veszprém megyében működik kortárs segítőhálózat, amelynek tagjai az elmúlt három-négy évben kiváló eredményt értek el a bűnmegelőzés területén, hangsúlyozta Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke egy rendőrségnél tartott konferencián.

Kovács Erika

Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke: A legnagyobb létszámban Veszprém megyében működik a kortárs segítőhálózat Fotó: Rendőrség

Az idősek áldozattá válása megelőzéséért a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) bűnmegelőzési osztálya szervezte meg a konferenciát bűnmegelőzési kortárs segítők számára azzal a céllal, hogy a munkában részt vevők, az együttműködő szervezetek beszéljenek a tapasztalatokról, feladatokról.

Pogány Péter ezredes, a VMRFK bűnügyi rendőr-főkapitány helyettese köszöntőjében aláhúzta, az országban elsőként Veszprém megyében indult el az önkéntes bűnmegelőzési kortárs program 2011-ben, amelyben évről évre egyre többen vesznek részt. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke egyebek mellett arról beszélt, hogy a kortárs segítőhálózat Veszprém megyében működik a legnagyobb létszámban, tagjai az elmúlt három-négy évben kiváló eredményt értek el a bűnmegelőzés területén.

Paulusz Veronika, a Veszprém Megyei Kormányhivatal gyámügyi és igazságügyi főosztály igazságügyi osztályának képviseletében a hivatal áldozatvédelmi munkájáról, az érzelmi, anyagi és jogi területeket érintő segítségnyújtásról beszélt. Futtató Norbert rendőr alezredes, a VMRK bűnmegelőzési osztályának vezetője pedig bemutatta a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósuló „Fókuszban a biztonság” programot, amelyben a munkát a fiatalok-, a települések-, és a turisták biztonsága köré szervezték meg.

Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke: A legnagyobb létszámban Veszprém megyében működik a kortárs segítőhálózat Fotó: Rendőrség

Gaál Csaba címzetes rendőr őrnagy a VMRFK bűnmegelőzési osztályának kiemelt főelőadója az időskorúak sérelmére elkövetett trükkös lopások és csalások módszereit ismertette, kiemelve az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeit, Takács Emese, a Lélektér Alapítvány kuratóriumi elnöke pedig kortárs segítő programjukat, illetve segítőik feladatait részletezte. Németh Gábor, egy gazdasági társaság termékmenedzsere korszerű otthon-, és vagyonvédelmi eszközöket mutatott be a kortárs segítőknek. Elmondta, háztartásonként 15 -20 ezer forintból az ingatlanok nyílászáróit korszerű vagyonvédelmi eszközökkel lehet felszerelni, amelyek sokat jelenthetnek bűncselekmények megelőzésénél.

A köszöntők és tájékoztatók után a kiemelkedő munkát végző kortárs segítők és támogató szervezetek elismerést vehettek át Pogány Péter ezredestől és Hatala József elnöktől.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!