bíróság

2018.12.13. 07:00

Nem elég, hogy nem fizette a lakbért, még az áramot is lopta balatonfüredi férfi

Több lakást is bérelt családjának az a férfi, aki „elfelejtett” fizetni a tulajdonosoknak, volt, akitől áramot lopott. Felfüggesz- tett börtönbüntetésre ítélték, és kötelezték a károk megfizetésére.

Mátételki András

A büntetlen előéletű K. Péter Balázs építőipari projektvezetőnek vallotta magát a veszprémi bíróságon. A 45 éves férfiról az is kiderült, hogy 2016 nyarától nem volt jövedelme, ugyanakkor sajátos módon biztosította családja lakhatását. A balatonfüredi vádlott és élettársa, valamint a gyermekeik először egy felsőörsi házban vertek tanyát azzal, hogy havonta 80 ezer forintot fizetnek lakbérként, s rendezik a rezsit is. Mivel nem tudtak sehonnan sem pénzt előteremteni, a nő kénytelen volt odaadni a Fordját a ház tulajdonosának.

Így is adósak maradtak, mert a vádlott összesen 150 ezer forintot kért kölcsön a főbérlőtől, amit sosem adott meg.

Miután kitelt a becsületük, egy másik felsőörsi ingatlanba költözött a család. Ott egy győri férfival egyezett meg a vádlott, amikor elvállalta a ház teraszának felújítását. Ebből nem lett semmi, viszont fedél került szerettei feje fölé. A tulajdonos hiába kérte tőle a lakbért, egy fillért sem kapott a vádlottól, aki így 550 ezer forint kárt okozott.

Az újabb költözés után egy balatonfüredi ház gazdájának a vesztesége az előbbi összeg fele volt. Ugyanakkor a ház másik lakrészében élő férfitől és a saját főbérlőjétől is lopta az áramot.

Nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, valamint lopás miatt a Veszprémi Törvényszék jogerősen két évre felfüggesztett háromévi börtönre ítélte a családapát, akinek mindemellett kártalanítania kell a főbérlőket, továbbá meg kell fizetnie a 183 ezer forintos bűnügyi költséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!