bíróság

2018.12.06. 14:00

Nem nyugodott bele a szakításba, lehallgató készüléket csempészett volt párja Pápa közeli lakásába

Lehallgató készüléket helyezett el volt élettársa szüleinek a lakásában, ahová párja költözött miután kiderült, nem tudnak együtt élni. A férfit jogerősen próbára bocsátotta a bíróság.

Mátételki András

A 30 éves Ny. Zoltán 2015 őszén ismerkedett meg egy megyénkbeli hölggyel, rá egy évre közös gyermekük született. A fiatalok Rábaszentandráson vásároltak egy félkész házat. Idővel azonban megromlott az élettársak kapcsolata, mind gyakoribban veszekedtek, ugyanis a vádlott állandóan ellenőrizte párját.

Amikor a fiatal anyánál betelt a pohár, hazaköltözött a Pápához közeli faluban lakó szüleihez.

A szakításba nem nyugodott bele 30 éves Ny. Zoltán, ezért naponta megjelent a háznál, megfigyelte párját, majd többször – éjjel is – bezörgetett az ablakon. A nő 2017 szeptemberében zaklatás miatt feljelentést tett a férfi ellen. Ezzel párhuzamosan a vádlott többször próbálta a nagymama telefonján keresztül elérni gyermeke anyját, sikertelenül. Az interneten is háborgatta.

Egy éve a vádlott korszerű technikai eszközt is bevetett, csak hogy ellenőrizhesse kedvesét az új otthonában is. Egyszer, amikor a lány szüleinek a házában járt, a nappali szobában elrejtett a szekrény és fal közé egy SIM-kártyás lehallgató készüléket. A berendezés úgy működött, hogy a büntetlen előéletű vádlott saját telefonjával vezérelte a berendezést: bármikor belehallgathatott a szobában tartózkodók beszélgetésébe. Ezt többször megtette a férfi, aki a tárgyaláson elismerte bűnösségét.

Már első fokon jogerős döntés született az ügyben. A Veszprémi Járásbíróság Ny. Zoltánt zaklatás, valamint tiltott adatszerzés bűntette miatt két évre próbára bocsátotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!