kukatűz és műszaki mentés

2019.01.02. 14:04

Így telt a szilveszter megyénk tűzoltóinál

Szerencsére sem volt sok tennivalójuk a tűzoltóknak december harmincegyedikén és január elsején.

A megyei tűzoltóságok beavatkozó állománya egész évben készenlétben áll a lakosság védelme érdekében, így volt ez szilveszter napján és január elsején is – tudtuk meg a katasztrófavédelemtől. A lakosság elővigyázatosságának és tudatos életvitelének köszönhetően most sem volt sok tennivalója a tűzoltóknak december harmincegyedikén és január elsején.

Tűzijátékokkal és egyéb pirotechnikai eszközökkel összefüggésben pedig egyáltalán nem volt riasztás a megyében.

2018 utolsó napján négy beavatkozást igénylő eseményhez riasztották megyeszerte a tűzoltókat.

Tapolcán egy lakásba történő bejutásban segédkezett még december 31-én, a délutáni órákban a tapolcai önkormányzati tűzoltóegység.

Balatonfüredre és Zalahalápra egy-egy kéménytűzhöz vonultak megyénk tűzoltói szilveszter estéje folyamán. A balatonparti településen egy Vadvirág utcai ingatlanban izzott a kéményben lerakódott korom. A tüzet a balatonfüredi önkormányzati egység szüntette meg. Zalahalápon a József Attila utcából érkezett jelzés ugyancsak kéményben izzó korom miatt. Ide a tapolcai önkormányzati tűzoltók mellett a Zalahaláp-Sáska Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is kivonultak. Személyi sérülés egyik esetben sem történt, és mindkét ingatlanban meg tudták oldani a fűtést alternatív módon, így a lakók az ingatlanban maradhattak.

Lesencefaluba, egy Kossuth utcai családi ház égő melléképületéhez is vonultak hétfőn, a késő esti órákban a tűzoltók. A húsz négyzetméter alapterületű melléképület teljes terjedelmében égett, a lángokat a tapolcai önkormányzati, a badacsonytomaji és keszthelyi hivatásos egységek eloltották. Személyi sérülés nem történt, azonban két személyt rokonoknál helyeztek el, mert az épület fűthetetlenné vált.

Az új év első riasztása pár perccel hajnali fél egy után futott be.

A bejelentés szerint egy szemeteskonténer lángolt Várpalotán, a Felsőinkám utcában. A lángokat a pétfürdői hivatásos tűzoltók fékezték meg.

Január elsejének másik két beavatkozást igénylő esete Ajkán volt. A kora esti órákban itt is egy kukatűzhöz vonultak a tűzoltók a Korányi utcába, amit porral oltóval fékezett meg a helyszínre vonuló helyi egység. A déli órákban pedig a Padragi úton egy kerítésnek ütközött személyautó műszaki mentése adott feladatot az ajkai hivatásos tűzoltóknak. Ez utóbbi balesetben két személy sérült, őket a mentők megfigyelésre kórházba szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!