nyakon szúrt eb

2019.02.24. 11:33

Állatkínzás Várpalotán: a kutya segítségére siető szomszédot is megfenyegette az elkövető

Befejezte a Várpalotai Rendőrkapitányság annak az 51 éves helyi férfi ügyének vizsgálatát, aki ellen állatkínzás vétsége miatt büntetőeljárás indult, közölte Nagy Judit megyei rendőrségi sajtóreferens.

Kovács Erika

Slider, a németjuhász nyakát szúrta meg egy férfi, és a nyelvét is elvágta kerítésen keresztül Fotó: Kovács Erika

Ahogyan azt korábban megírtuk, december 5-én, 16 óra körül érkezett a bejelentés a rendőrségre, hogy Várpalotán az egyik családi háznál egy ismeretlen ember az utcafronti kapun átnyúlva, késsel nyakon szúrt egy kutyát. Egy 51 éves helyi férfi került a rendőrség látókörébe, akit gyanúsítottként a nyomozók február 12-én, állatkínzás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki. A nyomozást a Várpalotai Rendőrkapitányságon befejezték, és az iratokat átadták ügyészségnek.

A történtek után megírtuk, Béla, a németjuhász gazdája felindultan beszélt arról, hogy amikor hazaért, látta, hogy ömlött Slider, a kutyája szájából a vér, a nyakából is spriccelt, és a kapunál is sok vért látott. Béla elsőre nem tudta, mi történhetett, és kedvencét, aki társa egyben, gyorsan Moharos Roland állatorvoshoz vitte, ahol azonnal megműtötte a németjuhászt, és ezzel megmentette az életét.

Slider, a németjuhász nyakát szúrta meg egy férfi, és a nyelvét is elvágta kerítésen keresztül
Fotó: Kovács Erika/Napló

A kutya gazdája végül szomszédjától tudta meg, hogy valójában mi történt: a kerítésen belülről ugató kutyáját, kívülről megszúrta, és a nyelvét is elvágta egy agresszív, vélhetően ittas férfi. A gazda azt is megtudta, amikor Slidert szurkálta a férfi, egy nő rákiáltott, hogy hagyja abba, mert egyébként rendőrt hív, mire a férfi őt is megfenyegette, mondván: „leszúrlak, mint a szomszéd kutyáját!” Információnk szerint a rendőrök nemsokára egy kocsmában fogták el a férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!