négylábú járőrök

2019.02.23. 15:00

Kutyák a Veszprém megyei rendőrségnél: sokat segítenek az egyenruhásoknak

Kiemelt figyelmet fordít a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság arra is, hogy a kutyás járőrök a biztonság, a bűnmegelőzés érdekében minél többet tartózkodjanak a közterületeken.

Kovács Erika

Fotó: Rendőrség

Ezt mondta egyebek mellett Borbély Zoltán alezredes, megyei közrendvédelmi osztályvezető a megyei rendőrségi kutyavezetőknek tartott elméleti és gyakorlati képzésen, Veszprémben, a főkapitányság épületében, a közelmúltban. Az alezredes méltatta a kutyás járőrök rendőrségnél végzett, eredményes munkáját, majd külön szólt arról, hogy milyen feladatok várnak rájuk idén. Elhangzott, a képzésre nagy szükség van a folyamatos gyakorlás, az egymással történő találkozás miatt.

A kutyavezető kiképzők a nyomkövetés, a rendőri intézkedés, valamint az úgynevezett „csibészelés” egyes fogásait mutatták be a veszprémi vasútállomáson
Fotó: Rendőrség

A kutyás járőröknek szervezett program a veszprémi vasútállomáson folytatódott, ahol a kutyavezető kiképzők a nyomkövetés, a rendőri intézkedés, valamint az úgynevezett „csibészelés” egyes fogásait mutatták be. A kutyák és vezetőik mindezt életszerű környezetben gyakorolták, ahol a négylábúakat – ahogy adott esetekben is – sokféle inger, illetve zaj-, és hanghatás érte.

Fotó: Rendőrség

A rendőrségi kutyavezetőknek szervezett program a tudás bővítésén, valamint a feladatok gyakorlásán túl arra is kiváló alkalmat teremtett, hogy a szolgálatot ellátó rendőrök megbeszélték egymással tapasztalataikat.

Nemrég Kovács Bence őrmesternek segített Igor nevű szolgálati kutyája elfogni a veszprémi buszpályaudvaron egy 27 éves várpalotai férfit, aki február 7-én azzal hívta fel a rendőrséget, hogy felrobbant egy veszprémi gyorséttermet. A férfit előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, ahol közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellene.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!