Zálogba adta az ékszereket

2019.04.21. 09:52

A tapolcai rendőrség elfogta az ismerősét meglopó férfit

Egy gyulakeszi lakos tett feljelentést a rendőrségen, miután 2018. október 29. és november 12. között táskájából ellopták több százezer forint értékű arany ékszereit és bankkártyáját.

police.hu

Fotó: police.hu

A nyomozók adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként a látókörükbe került egy 26 éves zalabéri férfi, a sértett egyik ismerőse.

A rendőrség házkutatást tartott a férfi családjánál, és megtalálták azt a zálogjegyet, melyen az ellopott ékszereket adták be egy zálogházba. Mivel a kártya mellett megtalálta annak PIN kódját is, a 26 éves férfi több tízezer forint összeget vett fel a feljelentő bankkártyájáról.

A zalabéri férfit a rendőrök előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene lopás és csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Fotó: police.hu

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!