Helikopterrel vitték el a sofőrt

2019.04.21. 10:34

Baleset a városlődi vasúti átjáróban

Személyvonat és autó ütközött Városlődön, a Fenyves utcai vasúti átjáróban.

katasztófavédelem.hu, Kovács Erika

cof

Fotó: Kovács Erika

A baleset helyszínére az ajkai hivatásos tűzoltókat riasztották, ők végezték a műszaki mentést, és emeltek ki az autóból a mentőkkel közösen egy fiatal férfit, majd segítettek a sérültet a mentőhelikopterbe helyezni.

Fotó: Kovács Erika

A vonaton tartózkodók közül senki nem sérült meg, az utasokért mentesítő buszjárat érkezik, tudtuk meg Kucsera Katalin megyei rendőrségi sajtóreferenstől és a katasztrófavédelemtől.

Ebben az átjáróban történt a baleset, a vonat körülbelül háromszáz métert tolta maga előtt az autót a sínen, mire meg tudott állni.

Fotó: Kovács Erika

A tűzoltóság továbbra is a helyszínen dolgozik.

Fotó: Kovács Erika

A Mávinform tájékoztatása szerint az autó a fénysorompó tiltó jelzése ellenére hajtott a sínekre, és összeütközött a Veszprémből Celldömölkre közlekedő vonattal. A mozdony üzemképtelen lett, megsérült a pályakotrója.

A rendőrségi helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt, 12-13 óráig, nem közlekednek a vonatok Városlőd és Városlőd-Kislőd között. Az utasokat Ajka és Veszprém között pótlóbusz szállítja. Az ütközésben érintett járat utasait elszállítják és visszakísérik a városlődi állomásra, onnan pótlóbusszal utazhatnak tovább Ajkáig. A Citadella nemzetközi gyorsvonat belföldi járata Veszprémig közlekedik, a nemzetközi pedig Székesfehérvártól kerülő úton, a Balaton északi partján, majd Ukk érintésével megy Ljubljanába.

A baleset és az átszállások 20-30, esetenként 30-60 perccel növelhetik a menetidőt is a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely között.

 

Nem hittem a szememnek, amikor kinéztem az ablakon, miután nagy zajt hallottam, meg aztán a házunk is megremegett, idézi fel a történteket a közelben lakó Németh Béláné, aki döbbenten látta, hogy egy teljesen összetört autó van a vonat előtt. A mozdonyvezető segítségért kiáltott, az asszony és családja, a férje és a fiai rohantak a sínekhez, ahol letépték a roncs ajtaját.

Németh Béláné és fia Németh Dominik akik a vonat fékezésre rohantak ki a sínekhez.
Fotó: Kovács Erika

Németh Dominik, az asszony egyik fia úgy mondta, egy helybeli fiatalember ült az autóban, nem vérzett, halkan nyöszörgött, teljesen beszorult a roncsba. Aztán perceken belül megérkezett a segítség, a mentősök is, illetve a mentőhelikopter, és elvitték a sérültet.

 

Stabil állapotban van és nincs életveszélyben a fiatalember, aki koponyasérülést szenvedett, ezt mondta Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos-igazgatója hétfőn, a városlődi vonatbalesetnél megsérült férfi állapotáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!