értünk dolgoznak

2019.06.14. 16:00

A pétfürdői tűzoltók nyerték a műszaki mentő verseny megyei fordulóját

Június 13-án, csütörtökön délelőtt rendezte meg a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a II. Veszprém Megyei Műszaki Mentő Versenyt, amelyen a megye hivatásos tűzoltó-parancsnokságainak csapatai mérték össze tudásukat.

katvéd

Forrás: Katasztrófavédelem

A versenyfeladat egy közúti balesetnél történő beavatkozás volt, ezen belül a gépjárműbe szorult sérült személy kimentését is szakszerűen kellett elvégezni. A versenyt értékelő bizottság tagjaként a katasztrófavédelem szakemberei mellett a mentőszolgálat munkatársa is figyelemmel kísérte a beavatkozó állomány tevékenységét.

Fotó: Katasztrófavédelem

Az eredményhirdetésen Dányi Béla tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató megköszönte a csapatok részvételét, szakszerű feladatellátásukat. Gratulált a helyezetteknek és biztatta a további résztvevőket arra, hogy a jövő évi versenyre való felkészülést az idei hibák értékelésével kezdjék és azokat kijavítva vágjanak majd bele a megmérettetésbe.

Eredmények:

1. helyezett: Pétfürdői Hivatásos Tűzoltó-parancsokság

2. helyezett: Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsokság

3. helyezett: Ajkai Hivatásos Tűzoltó-parancsokság

Fotó: Katasztrófavédelem

Az első helyezést elért pétfürdői csapat képviselheti Veszprém megyét a II. Országos Műszaki Mentő Versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!