biztonság

2019.07.11. 11:00

Pápai rendőröktől kaptak hasznos tanácsokat a szünidőre

A nyár veszélyeire hívták fel a táborozó gyermekek figyelmét a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai.

Polgár Bettina

A rendőrök közlekedési játékokkal várták a diákokat Fotó: rendőrség

A Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény nyári táborában a rend­őrök ügyességi pályával és közlekedési játékokkal várták a diákokat. A foglalkozás alkalmával a gyermekek a gyakorlatban is kipróbálhatták kerékpárostudásukat, valamint feleleveníthették KRESZ-ismereteiket. A rendőrök elmondták a fiataloknak, hogy kerékpárral lehetőség szerint a kerékpárúton vagy a kerékpársávon közlekedjenek, kijelölt gyalogos-átkelőhelyen pedig a kétkerekűről leszállva keljenek át az úttest másik oldalára, és a forgalomba való bekapcsolódás előtt mindig győződjenek meg annak veszélytelenségéről.

A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola által szervezett nyári tábor résztvevői a nyári szünetre vonatkozó vagyonvédelmi tanácsokat kaptak a pápai rendőröktől. Az előadók felhívták a jelenlévők figyelmét többek között arra, hogy a strandokon lehetőség szerint vegyék igénybe a különböző értékmegőrzőket, ahol biztonságban lehetnek értékeik.

A rendőrök közlekedési játékokkal várták a diákokat
Fotó: rendőrség

Amennyiben ez nem oldható meg, úgy ne hagyják őrizetlenül csomagjaikat, vigyázzanak rá felváltva. Ezenkívül azt tanácsolták a diákoknak, hogy ne vigyenek magukkal a strandra nagy összegű készpénzt, illetve feltűnő és értékes használati tárgyakat, például ékszereket, laptopot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!