rendőrség

2019.08.01. 08:27

Jogosítvány nélkül beült egy idegen autójába és elhajtott, szerencsére a tulajdonos elől nem tudott elmenekülni Csajágon

A balatonalmádi rendőrök büntető- és szabálysértési eljárást indítottak a 23 éves békéscsabai férfival szemben, és őrizetbe vették.

police.hu

Egy állampolgár értesítette a rendőrséget 2019. július 30-án 18 óra körül arról, hogy a csajági vasútállomásnál visszatart egy férfit, aki engedély nélkül vitte el az ő autóját. A bejelentő elmondta, hogy a háza előtt parkolt személygépkocsijával, majd szomszédja szólt neki, hogy egy ismeretlen személy beült a járműbe, és elhajtott vele. Az üzemanyag azonban kifogyott az autóból, a gépkocsi leállt, így a tulajdonos utolérte, és feltartóztatta az elkövetőt a járőrök kiérkezéséig.

A rendőrök a 23 éves békéscsabai lakost előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozók megállapították azt is, hogy a sofőr nem rendelkezett vezetői engedéllyel sem, ugyanis a Békéscsabai Rendőrkapitányság eltiltotta őt a járművezetéstől. A férfi ellen jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult, a járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt pedig a rendőrök – őrizetbe vétele mellett – szabálysértési eljárást kezdeményeztek vele szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!