filmbe illő jelenet a belvárosban

2019.09.18. 20:34

Járókelők fogták el a rablót Veszprémben

Elvitte egy idős asszony táskáját a nyílt utcán egy fiatal férfi Veszprémben, szerdán. Járókelők fogták el, amíg a rendőrök kiérkeztek, akik nagyon szakszerűen intézkedtek, mondta el neve mellőzésével egy férfi, aki a rabló feltartóztatói között volt.

Kovács Erika

Fotó: archív

Friss információk az esetről:

A rendőrség megerősítette, szeptember 18-án, kora délután Veszprém belvárosában ismeretlenek ellopták a nő táskáját iratokkal és készpénzzel együtt. A közeli járókelők az egyik férfit visszatartották a rendőrök érkezéséig. A 20 éves újszászi férfit a járőrök a Veszprémi Rendőrkapitányságra előállították. Társát, egy 23 éves csajági férfit közben tovább keresték, majd nem sokkal később elfogták, majd előállították. A két férfit lopás gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók, és mindkettejüket őrizetbe vették.

Erről írunk korábban:

-Furulyázott, énekelt az idős asszony a lépcsőnél, Veszprémben, a Kossuth utcán, idézi fel az előzményeket olvasónk, majd így folytatja: egy kis kemping szélen ült az asszony, előtte volt egy sapka, benne némi pénzzel. A táskáját pedig a kemping szék háttámlájára akasztotta.

Két férfi már hosszabb ideje nézegette az asszonyt, majd az egyik hirtelen odaszaladt hozzá, felkapta a táskáját, és elszaladt vele. A járókelők azonnal kiabáltak: „fogják el, tolvaj!”, majd az illető nyomába eredtek. Olyan jelent játszódott a belvárosban, akár filmeken.

–Ebben a pillanatban rohant velem szembe a férfi, aki közben a táskát eldobta. Mellettem is elszaladt, közben meglöktem, és ahogy túlszaladt rajtam, mögöttem egy ember feltartóztatta. Akkor az életerős, húszév körüli férfi beleesett a sövénybe, ahol hárman lefogtuk, – mondta el informátorunk.

Hozzáfűzte, akkor a férfi úgy viselkedett, mint aki megadja magát, de aztán hirtelen mégis megpróbált elszaladni, de akkor a feltartóztatói még határozottabban megfogták. A rendőrök hamarosan kiérkeztek, majd megbilincselték, átvizsgálták, hogy milyen eszközök vannak nála, aztán a rendőrautóval elvitték.

- A rendőrök nagyon magabiztosan intézkedtek, megnyugtató volt látni, hogy adott esetben azonnal és szakszerűen uralják a helyzetet, jegyezte meg informátorunk, akinek az asszony elmondta, mindenét visszakapta, de már többször el akarták lopni a pénzét. Megtudtuk azt is, hogy a másik férfi elvegyült a tömegben, keresték a rendőrök.

A történtek kapcsán megkerestük a rendőrséget, amint válaszolnak, közöljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!