ügyészség előtt az ügy

2019.10.09. 17:36

Emberölés kísérlete Szőcön: többször megszúrta élettársát egy férfi

Befejezték a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon a Szőcön történt emberölési kísérlet nyomozását, és az iratokat átadták az ügyészségnek, közölte a rendőrség.

Kovács Erika

Fotó: Rendőrség

A 28 éves szőci férfi ismerősei családi házának udvarában, egy disznóvágáson minden előzmény nélkül, többször mellkason szúrta élettársát tavaly november 11-én, délután. A helyszínen lévők a férfit lefogták, a nőnek segítettek. A mentősök a helyszínen stabilizálták a nő állapotát, és kórházba szállították. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a nő életveszélyesen megsérült.

A rendőrök a férfit a helyszínen elfogták, majd előállították, és gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozók megállapították azt is, hogy a férfi még korábban többször megverte élettársát, ezért ellene kapcsolati erőszak gyanúja miatt is nyomoztak. A rendőrség kérdésünkre elmondta, a férfi letartóztatásban van.

Tavaly helyszíni riportunkban megírtuk, amit egy szemtanú látott: „10-15 centiméteres disznóölő késsel, amivel előzőleg a disznót öltük le, azzal szúrta meg négyszer élettársát, a 19 éves nőt a férfi. Megvágta az arcát, megszúrta a tüdejét, máját is. A férfit nem hívtuk a disznóölésre. Csupa vér volt a nő, szájából is vér folyt, remegett, bevittük a szobába, élesztgettük, többször elvesztette az eszméletét, hívtuk a mentőket, akik a rendőrökkel együtt hamar kiérkeztek”, mondta az illető, aki úgy tudta, azért szúrt a férfi, mert a nő, akit már többször bántott, nem akart vele elmenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!