húsz perc alatt elfogták őket

2019.11.30. 15:00

Pizza helyett börtönbüntetést kaptak a tapolcai fiatalok

A törvényszék súlyosabb büntetést szabott ki arra a két fiatalra, akik kiraboltak egy pizzafutárt.

Mátételki András

A buszmegállóban várták

A tapolcai 23 éves T. Alex megegyezett társával, a másodrendű vádlottal, a 20 éves K. B. Bencével abban, hogy Sümegen kirabolnak egy pizzafutárt. Ez év március 16-án este telefonon pizzát rendeltek egy sümegi ételfutártól. Címként a város határában lévő egyik buszmegállót adták meg. A megálló közelében a kölcsönkapott VW Ventóval parkoltak le, amelynek a rendszámát letakarták. Sapkát és kesztyűt vettek fel, s hogy ne hagyjanak nyomot maguk után, cipőikre zoknit húztak.

Fél tízkor érkezett meg a futár, akit kocsija közelében olyan erővel ütött fejen K. B. Bence, hogy a férfi földre zuhant, ahol mindketten tovább bántalmazták.

Amikor a futár felállt, bordán rúgta a másodrendű vádlottat, aki viszont őt hanyatt lökte. A szorult helyzetbe került pizzásnak sikerült távolabb kerülnie a két vádlottól, majd telefonon segítséget kérnie. Ezt meghallotta a két rabló, akik közül az elsőrendű vádlott felkapta a korábban földre esett, 170 ezer forintot tartalmazó pénztárcát, amelyben benne voltak a sértett iratai is.

Három plusz fél év börtön

Nem jutottak messzire, mert a rendőrök húsz perccel később útjukat állták Ódörögdön, ahol átnézték a kocsijukat. A VW-ben megtalálták az álcázáshoz használt ruhákat, valamint a pénztárcát, amelyből egy fillér sem hiányzott.

A Tapolcai Járásbíróság a két fiatalt három-három év börtönre ítélte rablás bűntettéért és közokirattal visszaélés vétsége miatt. A Veszprémi Törvényszék jogerős döntése: fél évvel meghosszabbították mindkét rabló szabadságvesztését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!