egy hete tették ki

2019.12.10. 20:00

Fejre állt egy Audi Nosztorinál – hiába van kinn a figyelmeztető tábla?

Feje tetején állt meg egy személyautó Csopaknál, a Nosztori útszakaszon kedden hajnalban, derül ki a Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság közösségi oldaláról.

Kovács Erika

A feje tetején állt meg az Audi Csopaknál, a Nosztori-völgyben történt balesetben

Fotó: Bende Zsolt/Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság

Írnak arról is, hogy sajnos az első beavatkozást igénylő eseményre nem sokat kellett várni, a balesetmentes Nosztori, No-Story figyelemfelhívási kampány ellenére. Információk szerint egy Audi sofőrjét érte baleset, aki egyedül utazott és megsérült.

A feje tetején állt meg az Audi Csopaknál, a Nosztori-völgyben történt balesetben Fotó: Bende Zsolt/Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság

A kampányról a minap megírtuk, Horváth Ákosnak, a balatonfüredi Radnóti Miklós Általános Iskola hatodik osztályos tanulójának a rajza figyelmezteti a biztonságra a közlekedőket két táblán is a 73-as számú főúton, Csopaknál, a Nosztori-völgyben, amit december 3-án, kedden tett ki a rendőrség.

Fotó: Bende Zsolt/Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság

A füredi rendőrség kiemelt célja, hogy kevesebb baleset történjen Nosztorinál a kanyargós és több helyen záróvonalas erdei úton is. Itt, ha a járművezetők mindig az út-, időjárási és látási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel, a szabályok és a sebességhatárok betartásával közlekednének, sok balesetet meg lehetne előzni. Ezért döntött úgy a rendőrség, hogy táblákat helyez el, és rajzpályázatot hirdetett a környék általános iskoláinak: No-Story– Legyen balesetmentes a Nosztori! címmel, azzal a céllal, hogy a fiatalok rajzokkal figyelmeztessék a közlekedőket a biztonságra. A táblára a verseny első helyezettjének rajza került ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!