magánlaksértés

2020.01.07. 20:01

Beszélgetni akart, ezért erőszakkal próbált bemenni egy zalahalápi családi házba

A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 37 éves öreglaki férfi ellen folytattak magánlaksértés miatt.

police.hu

Fotó: police.hu

Az eljárás adatai szerint állampolgári bejelentés alapján érkeztek a járőrök 2019. október 19-én 22 óra 42 perckor egy zalahalápi családi házhoz, mert oda a 37 éves öreglaki férfi erőszakkal akart bemenni, hogy beszélgessen az ott élő ismerősével.

A férfit a házban lakók nem engedték be, így az ingatlan bejárati ajtaját kezdte rongálni, betörte annak üvegtábláit, azzal a szándékkal, hogy így az épületbe jusson. A rendőrök a férfit a helyszínen tetten érték, elfogták és előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, később pedig gyanúsítottként kihallgatták.

Ellene magánlaksértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntető, míg a rongálás miatt külön szabálysértési eljárást folytattak a rendőrök.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!