53 éves nő az áldozat

2020.01.07. 09:36

Halálos baleset történt az ajkai erőműben (frissítve)

Meghalt egy 53 éves nő, akit egy rakodógép ütött el az ajkai erőműben kedden reggel.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

A nő a gép mögött dolgozott, és a jármű hátramenetben ütötte el.

Információink szerint ez a munkagép üthette el a nőt
Fotó: Kovács Erika/Napló

A baleset körülményeit az Ajkai Rendőrkapitányság vizsgálja.

Vollár Attila vezérigazgató
Fotó: Kovács Erika/Napló

Megkeresésünkre Vollár Attila vezérigazgató az alábbiakat közölte:

- 2020. január 7-én a kora reggeli órákban halálos üzemi baleset történt az ajkai erőmű területén. A szerencsétlenség a létesítmény udvarában, a tüzelőanyag-tároló területén következett be, ahol egy rakodógép hátramenet során elütött egy 53 éves dolgozót, aki a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A szerencsétlenségben az ajkai erőművet üzemeltető Bakonyi Erőmű Zrt. két alvállalkozójának munkatársai voltak közvetlenül érintettek.

Fekete zászló leng az erőmű bejáratánál
Fotó: Kovács Erika/Napló

A Bakonyi Erőmű Zrt. haladéktalanul tájékoztatta a balesetről a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságot és a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi Felügyelőségét, amelyek munkatársai azonnal kivonultak a helyszínre és megkezdték a baleset körülményeinek teljes körű feltárását és kivizsgálását. Az erőmű mindenben együttműködik a hatóságokkal az eset tisztázása érdekében.

A Bakonyi Erőmű Zrt. vezetősége őszinte részvétét fejezi ki az elhunyt munkatárs családja számára. Az erőmű vezetése egyúttal – a hatósági munkával párhuzamosan – saját hatáskörben is teljes körűen kivizsgálja a baleset körülményeit a hasonló esetek megelőzése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!