Egy öntvény kazán tetszett meg nekik

2020.02.21. 16:00

A devecseri piacról lopott nemesfémet két ajkai férfi

Kisebb értékre, nemesfémre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség egy 51 és egy 40 éves ajkai férfival szemben, akik öntvény kazánt loptak a devecseri használtcikk piacról.

Forrás: Illusztráció

A vádirat szerint a két férfi 2018. október közepén, a kora délutáni órákban gépkocsival, kifejezetten azért ment a Devecser külterületén lévő piachoz, hogy onnan lopjanak. A vádlottak végül egy 80 000 forint értékű öntvény kazánt tulajdonítottak el, amelyet tulajdonosa az általa a piacon bérelt épület előtt helyezett el. A lopási cselekmények esetében a Büntető Törvénykönyv a nemesfém ötvözetét és a fémkereskedelmi engedélyköteles anyagot a nemesfém fogalma alá vonja, s miután a vas is ez utóbbi körbe tartozik, a vádlottak pedig ezt akarták megszerezni, a cselekményük súlyosabb megítélés alá esik.

Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és a vádlottakkal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt az Ajkai Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!