Senki sem sérült meg a tűzben

2020.02.11. 13:55

Kiégett és tönkrement egy lakás Veszprémben

Meggyulladt egy erkély, majd tönkrement a lakás is Veszprémben, a Házgyári út 1. szám alatti toronyházban, kedden, ahová nagy erőkkel vonultak a veszprémi tűzoltók és a mentőszolgálat.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

Nagyon megijedtem, amikor megláttam a lángokat, azonnal szóltam a portásnak – mondta a veszprémi, Házgyári úti toronyháznál egy nő neve mellőzésével.

Fotó: Kovács Erika/Napló

Nem tudom, mi lesz most a volt sógorommal, mert kiégett, majd az oltástól tönkrement a lakása a második emeleten – mutatott a lángokra, füstre Szabó Imréné. A ház lakói közül több tucat ember, közöttük sok kisgyermekes nő a ház előtt várakozott. Azt mondták, ott érzik biztonságban magukat, megvárják az oltás végét, és csak utána mennek vissza otthonaikba.

Szabóné arról is beszélt, hogy rokona szerencsére éppen dolgozik,, hiszen így nem volt otthon a tűz keletkezésekor, mert ki tudja, mi lett volna vele? A nő szerint valahonnan egy égő cigarettacsikket sodorhatott az erős szél sógora erkélyére, ahol valami meggyulladhatott, aztán az erős hőtől berobbantak az ablakok, meggyulladt a függöny, és onnan terjedtek tovább a lángok a lakásra, amiket idejében megfékeztek a tűzoltók. Nekik köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább más lakásokra sem. Egy férfi az égő ház fölötti, harmadik emeleti lakásból egy műanyagvödröt mutatott, és azt mondta, hogy vödörszám öntötte a vizet a lángokra, valaki pedig az égő erkély melletti lakás erkélyéről poroltóval próbálta oltani a tüzet.

Szabó Imréné sógora lakik a második emeleti lakásban
Fotó: Kovács Erika/Napló
Berobbant az erkélyajtó a lángoktól, és azon keresztül szabadon lehetett kilátni a tönkrement lakásból Fotó: Kovács Erika/Napló

A lakás nyitott ajtajánál azt láttuk, hogy a berendezés nagy része tönkrement, elégett, illetve az oltástól elázott. Csondor Henrietta, megyei katasztrófavédelmi szóvivő az esetről elmondta, a veszprémi tűzoltók, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat dolgozott a helyszínen, és a tűzben nem sérült meg senki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!