kokain a plasztikkártyán

2020.03.17. 16:00

Droggal buktak le egy tapolcai iroda munkatársai

Kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat a Tapolcai Járási Ügyészség egy 38 és egy 29 éves férfi ellen, mivel mindketten kábítószert fogyasztottak, illetve fogyasztás céljából csekély mennyiségű kábítószert tartottak.

A vádirat szerint a fiatalabb férfi az idősebb elkövető alkalmazásában állt, akinek a tapolcai irodáját a rendőrök 2019 februárjában átkutatták, s ott kábítószernek minősülő amfetamin tartalmú fehér port, valamint a kábítószer fogyasztásához használt tárgyakat találtak. Egy a helyszínen lefoglalt plasztikkártya vizsgálata során kokain nyomait is megtalálták.

A fiatalabb férfit a rendőrök az irodából történt távozása után, a munkahelyén tartott kutatással közel azonos időben igazoltatták Tapolcán, amikor éppen gépkocsival közlekedett. Ruházatának átvizsgálása során a rendőrök alufólia-pakettbe csomagolva nála is amfetamin tartalmú fehér port találtak, a további vizsgálatok pedig igazolták, hogy az elkövető az amfetamin mellett kokaint is fogyasztott, a gépjárművet pedig kábítószertől befolyásolt állapotban vezette, ami miatt bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt is felelnie kell.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára, és mindkét vádlottal szemben pénzbüntetés, illetve a gépkocsit vezető elkövetővel szemben közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását is indítványozta a Tapolcai Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!