jó tanácsok a rendőrségtől

2020.03.08. 11:00

Unokázós csalók tévesztik meg az időseket

Több, úgynevezett unokázós csalókkal kapcsolatos bejelentés érkezett a rendőrségre a közelmúltban, tudtuk meg Aradi Virág Veszprém megyei rendőrségi sajtószóvivőtől.

Kovács Erika

Fotó: police.hu

Az elkövetők főként az idősebb, egyedül élő embereket keresik meg telefonon, akikről lakóhelyükön is kérdezősködnek. Legtöbbször arra hivatkoznak, hogy az unoka vagy egy hozzátartozó balesetet szenvedett, és a károk rendezése miatt pénzre van szükségük.

Ezért a rendőrség arra kéri az idősek családját, ismerőseit, hogy figyelmeztessék rokonukat az említett történetekre, módszerekre és a megelőzésre. Az idősek gondolják végig, hogy mennyire életszerű a történet, kérdésekkel ellenőrizzék a telefonálót, szóljanak családjuknak, ismerősüknek, illetve értesítsék a rendőrséget.

Ne beszéljenek idegenek előtt, nyilvános helyeken magánügyeikről, ne nyissanak ajtót ismeretlennek, és senkinek ne adjanak pénzt, értéket. Ha gyanús idegent látnak, jegyezzék meg a személyleírását, az autó rendszámát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!