befejezték a nyomozást

2020.04.02. 15:30

Állatkínzás Veszprémben: belenőtt a csontsovány kutya nyakába a lánc

Bejelentés érkezett a rendőrségre tavaly november végén arról, hogy Veszprémben, a Csatárhegyen egy fához láncolt kutya napok óta vonyít, és többször összeesett, közölte Kucsera Katalin, megyei rendőrségi sajtóreferens.

Kovács Erika

A veszprémi Ultimátum Állatvédelmi Alapítványnak köszönhetően gyönyörű németjuhász keverék lett belőle

Fotó: Ultimátum Állatvédelmi Alapítvány

A járőrök a helyszínen egy legyengült, németjuhász keverék ebet találtak, bundája pedig sáros-nedves volt. Az állaton másfél méteres lánc lógott, ami már belenőtt a nyakába. A rendőrök lefoglalták a kutyát, majd egy veszprémi állatvédelmi alapítvány képviselőinek átadták, akik az állatot azonnal orvoshoz vitték. A nyomozók állatkínzás gyanúja miatt kihallgatták a kutya tulajdonosát.

Pokoli körülmények között élt a kutya, amikor a rendőrök rátaláltak Csatárhegyen
Fotó: Rendőrség

A 34 éves veszprémi férfi beismerő vallomást tett, és lemondott a kutyáról, ezért az eb továbbra is maradhatott az állatvédelmi alapítványnál. Szakvélemény szerint a férfi úgy bánt az állattal, hogy az szenvedett, és a kutya maradandó egészségkárosodását, pusztulását is okozhatta volna.

A veszprémi Ultimátum Állatvédelmi Alapítványnak köszönhetően gyönyörű németjuhász keverék lett belőle
Fotó: Ultimátum Állatvédelmi Alapítvány

A nyomozást befejezték a Veszprémi Rendőrkapitányságnál, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!