bíróság

2020.04.16. 07:00

Kiskorú lányokkal volt kapcsolata, ötmilliót zsaroltak ki tőle

Rendőrnek, ügyvédnek adták ki magukat azok a gyanúsítottak, akik társaikkal egy férfitól összesen ötmillió forintot zsaroltak ki.

Mátételki András

A négy illető tavaly március végén rács mögé került. A nyomozási bíró egy 24 éves férfi és egy 21 éves nő letartóztatását ez év május 29-ig, míg egy 34 éves és egy 50 éves nő fogva tartását május 6-ig meghosszabbította a napokban.

A törvényszék sajtóosztályától megtudtuk: az egyik gyanúsított ráhatása nyomán két kiskorú lány pénzért több alkalommal szexuális kapcsolatot létesített a későbbi sértettel. Ezután az egyik gyanúsított rávette ismerőseit, hogy telefonon hívják fel a férfit, s magukat rendőrnek, ügyvédnek adják ki. Közöljék vele, hogy tudomásukra jutott, miszerint intim viszonyt folytatott tinikkel.

A telefonálók azzal zsarolták meg az illetőt, hogy ha nem fizet nekik különböző összegeket, börtönbe fog kerülni. A férfi annyira megijedt, hogy több részletben közel ötmillió forintot adott át a zsarolóknak. Egyikük különféle betegségre hivatkozva újabb összegeket csalt ki a csőbe húzott sértettől.

Kulmanné Cs. Varga Edit, a megyei főügyészség helyettes szóvivője kérdésünkre elmondta, hogy a nyomozó hatóság a letartóztatásban lévő személyeket bűnszövetségben, hivatalos minőség színlelésével, folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette, a 21 éves nőt emellett kiskorú veszélyeztetésének bűntette, valamint nagyobb kárt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás miatt hallgatta ki gyanúsítottként.

A bűnszövetségben, hivatalos minőség színlelésével elkövetett zsarolás büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!