Megalakult a Veszprémi Törvényszék Közigazgatási Kollégiuma

Három megyére kiterjedő illetékességgel jár el a közizgatási perekben április elsejétől a Veszprémi Törvényszék.

Marton Attila

Fotó: pixabay.hu

Március 31-el megszűntek a közigazgatási és munkaügyi bíróságok, áprilistól a közigazgatási ügyekben nyolc törvényszék, köztük a Veszprémi jár el. A Veszprémi Törvényszék közigazgatási perekben Veszprém, Zala és Fejér megyére kiterjedő regionális illetékességgel jár el, tájékoztatott a bíróság sajtóosztálya.

Április elsejével 12 bírót helyeztek át a Veszprémi Törvényszékre mint közigazgatási ügyben eljáró törvényszékre, ahol megalakult a közigazgatási bírák szakmai testülete, a Veszprémi Közigazgatási Kollégium. A Veszprémi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság megszűnését követően a Veszprémi Törvényszék közigazgatási kollégiuma a Völgyhíd téren, az egykori zeneművészeti szakközépiskola épületében működik, és a törvényszék munkaügyi bírósági ítélkező tevékenységét is ugyanebben az épületben végzi.

A törvényszék arról is tájékoztatott, hogy egy új rendelkezés értelmében a munkáltató felperes a pert kizárólag a munkavállaló (alperes) belföldi lakóhelye, ennek hiányában a belföldi tartózkodási helye szerinti bíróság előtt indíthatja meg. Munkaügyi perben továbbra sincs helye illetékességi kikötésnek. A törvényszékek ezekben a perekben április 1-jétől járnak el, így ettől a naptól mind papíralapú, mind elektronikus kapcsolattartás esetén a Veszprémi Törvényszéknek címezve lehet előterjeszteni a keresetlevelet. Az ügyfelek az őket érintő változásról egyedi tájékoztatást kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!