Hétszáz tojást is elloptak

2020.04.06. 07:00

Négy házat is kifosztott Kertán egy fiatalokból álló banda

Több házba is betört Kertán az a fiatalokból álló csapat, akiket végül bíróság elé állítottak.

Mátételki András

A társaság tavaly február 9-én indult autóval útnak, s meg sem álltak Kertáig. Egy Kossuth utcai ház kerítésén átmászott a sokáig lakásotthonban élő, 17 éves T. K., majd a garázsajtóról leverte a lakatot. A csapat egy 6465 forintot érő akkumulátortöltővel lett gazdagabb.

Ennyivel azonban nem érték be, a szomszédos házban kifeszítették a melléképület ajtaját, ahonnan damilos fűkaszát, szegélyvágót, hegesztőtrafót vittek el, ezzel 23 ezer forintos kárt okoztak a háziaknak – a rongálással ennél sokkal többet: 69 ezer forintra rúgott a helyreállítási számla.

Még ez sem volt elég a fiataloknak, a közelben épülő házat alaposan kifosztották. Csak a szerszámosláda ellopásával 82 ezer forintos kárt okoztak, ugyanakkor elvittek egy autósrádiót is. Magukhoz vettek egy távcsövet, fúrógépet, 60 méter hosszú munkavédelmi kábelt, valamint 700 tojást is. Ennek a családnak a kára meghaladta a 230 ezer forintot.

A negyedik háznál nemcsak a melléképületet „rohamozták meg”, hanem a házba is bementek, ahonnan az üvegtálban hagyott aranyláncot és arany karikagyűrűt csaklizták el, ezzel 78 ezer forintos veszteség érte a háziakat. Az arany ékszereket nem találták meg a nyomozás során, viszont más tárgyak előkerültek.

Az Ajkai Járásbíróság T. K.-t, az ügy harmadrendű vádlottját nagyobb értékre bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt jogerősen másfél év próbára bocsátotta, ugyanakkor pártfogói felügyelet alá helyezték. Kötelezték továbbá, hogy a ráeső 210 ezer forintos bűnügyi költséget fizesse meg. Társait másik eljárásban már korábban elítélték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!