Szabálytalan manőver

2020.05.27. 11:00

A síneken rekedt a felelőtlen autós Balatonakarattyánál

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség a vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt egy 65 éves férfival szemben.

Kovács Erika

A férfi Balatonakarattyánál egy szabálytalan megfordulásnál a vasúti sínekhez szorult tavaly novemberben, és ezzel veszélyeztette a vasúti közlekedést, tudtuk meg a Veszprém Megyei Főügyészségtől.

Miután az illető a sínekről nem tudott lehajtani, gyalog Balatonfűzfő felé indult, hogy az érkező vonatnak jelezzen. Ekkor jött a Tapolca–Székesfehérvár között közlekedő személyvonat, amelynek vezetője észrevette az akadályt, ezért vészfékezett. A mozdony közben elsodorta az integető férfit, majd a beszorult autónak ütközött, amit maga alá gyűrve a vasútállomás peronjára tolt.

Az elsodort férfi súlyosan megsérült, a mozdonyban mint­egy 1,5 millió forint kár keletkezett, melynek megtérítéséért a vasúttársaság polgári jogi igényt jelentett be. A járási ügyészség az illetővel szemben pénzbüntetést indítványozott a bíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!