lezárták a nyomozást

2020.06.03. 16:00

Ellopta ismerőse bankkártyáját, majd pénzt vett fel róla a tapolcai nő

A tapolcai rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 32 éves helyi lakossal szemben folytattak.

police.hu

Forrás: pixabay.com

A Tapolcai Rendőrkapitányság információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 32 éves helyi lakossal szemben.

A nő 2019. augusztus 9-én az esti órákban felment egyik ismerőse tapolcai lakásába, majd beszélgettek. Amíg a sértett egy rövid időre kiment a szobából, a tettes kivette annak pénztárcájából a bankkártyáját, és a mellette lévő papírra feljegyzett PIN kóddal együtt magához vette. Ezt követően gyorsan távozott a lakásból, és egy közeli bankautomatából az eltulajdonított kártyával több tízezer forintot vett le a számláról. A sértett másnap délelőtt észlelte a bűncselekményt, és azonnal értesítette a rendőrséget. A rendőrök az elkövetőt 2019. augusztus 12-én a délutáni órákban otthonában fogták el, majd előállították, és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!